Re: Calibrating VT/ZT60 in panel brightness high

Re: Calibrating VT/ZT60 in panel brightness high

Home Forums Calibration Discussion By Brand Calibrating VT/ZT60 in panel brightness high Re: Calibrating VT/ZT60 in panel brightness high

#3048
Anonymous
Inactive

Here’s something I’ve never heard. D-Nice post on AVS saying correct Brightness is 4, not somewhere in the teens.

AVS post – http://www.avsforum.com/forum/167-plasma-flat-panel-displays/1466472-2013-panasonic-settings-issues-thread-115.html#post25896914

quote:

Originally Posted by makaveddie81 View Post
I apologize if my post came across wrong way. In no way shape or form was I trying to imply that I know better. However, i could not see any bars on the avshd709 black pluge pattern, much less the getgrey brightness pattern, with brightness set at 4 on the day mode. That, along with other users setting their brightness to the high teens lead to me to believe it was a typo on your end and you meant 14 instead of 4. Brightness at 4 is on the momey for night mode. Ditto for 14 for day mode. I found that setting the panel brightness to high was causing the black crush. Now if you confirm that brightness at 4 is correct for day mode regardless of pluge pattern not being visible, then I will gladly change it to 4. I did end up using color temperature normal as was suggested (and its advantages explained) by silly sally and got pretty good results.

As I said before, the settings are correct and the brightness setting is the way it is due to these display’s software. You are welcome to use whatever brightness setting you like but be warned static pluge patterns are invalid on these displays…. per the engineers who designed them.