what am i doing wrong?

what am i doing wrong?

Home Forums General Chit Chat and Other Stuff what am i doing wrong?

  • This topic has 4 replies, 2 voices, and was last updated 4 years ago by Anonymous.
  • Creator
    Topic
  • #443
    Anonymous
    Inactive

    i was calibrating a projector today and setting the actual brightness (foot lamberts measurement of a 100% white window with 25% APL) or in chromapure the “small windows” setting.

    My memory and my spreadsheet tell me that i should be aiming for about 14 fL for a projector. The lowest i could get it was about 27 fL. so i finished the calibration and tested with some Blu-rays.

    The colours were good but the picture was horrendously dull so much so that i had to increase it to about 42 fL to look right.

    i also did a TV recently and set it to 30 fL through the backlight and the same thing – it wasnt bright enough.

    Am i taking the wrong measurement… is my memory incorrect? i feel im doing something obviously wrong.

    ive attached a screenshot of my 42fL measurement.

    Thanks for any help.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Replies
  • #3194
    Anonymous
    Inactive

    Hello,
    I am guessing that you may be reading Luminance in Candela/Meter^2 not Foot-lambert.
    Check the settings on your software to change output reading.

    Hope this helps

    RayJr

    #3195
    Anonymous
    Inactive

    unfortunately not – i make sure every time its fL and not cd/m2

    #3196
    Anonymous
    Inactive

    i just checked chromapure and in the main page settings luminance was set to candelas and the settings for white balance was set to foot lamberts.. so i guess you were right.

    #3197
    Anonymous
    Inactive

    Glad you were able to get it figured out.

    RayJr

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.